Om oss

Bryggmodeller
0
Års erfarenhet
0
Monterade bryggor
0 +

Vi levererar bryggor över hela Norden.

Ring eller maila för offert.

Om oss

AW Bryggan – kvalitet i varje detalj

AW Bryggans bana startade i Karlskoga år 2012 – och sedan dess har vi levererat lättviktsbryggor till hundratals nöjda kunder över hela Sverige. Grundtanken är att erbjuda bryggor i högkvalitativa material som står emot tidens tand på bästa tänkbara sätt. Detta samtidigt som de ska vara lätta att hantera – både vad gäller montering samt iläggning och upptagning.

 

Visionen
Vår idé var att ta fram en flytande lättviktsbrygga som enkelt kunde tas upp innan isen gör sitt intrång. Bryggan vilar vintertid på land medan isen får härja fritt. När våren nalkas lägger vi åter i bryggan utan större ansträngning, det är ju en lättviktsbrygga.
Vi upptäcker dock snart att den nästan aldrig ligger still, en ständig kamp med vattnets vågor och svall.

Uppdraget
Vi bestämmer oss för att konstruera en Fast-Portabel lättviktsbrygga som är enkel att flytta, ta upp och lägga i. Den är fast monterad på rör med bottenfot- vilket bidrar till utmärkande stabilitet. Steglöst justerbar i höjd så att vågor och svall enkelt kan passera förbi.

Klimax
För att underlätta monteringen utvecklade vi uppblåsbara flytkroppar som bryggan tillfälligt flyter på medans rör och bottenfot sätts på plats. Med hjälp av tuberna kan monteringen närmast klassas som ett enmansjobb – Genialt

Resultatet
Fast-Portabel – Lättviktsbrygga
AW Bryggan

Miljöpåverkan

AW Bryggan - En miljömedveten aktör

Vår ambition att vara en miljömedveten aktör med en helhetssyn kring frågor som rör natur och miljö. Detta är en ambition som går igen i varje led av produktionen – från valet av leverantörer till färdiga produkter i våra svenska sjöar, hav och vattendrag.

Valet av bryggans utformning, konstruktion och material har flera positiva fördelar vad gäller påverkan på våra vattendrag.

Svensk tillverkning

Vår tillverkning ligger i Karlskoga , Värmland.

Vi utför både borrning, fräsning, kapning och svetsning i aluminium samt viss bearbetning av trä.

Produktionen av trätrallen har vi inom samma lokaler , den spikas och limmas för bästa resultat. Inga synliga spik.

All trall är tillverkad av Thermowood , ett helt naturligt trä utan tillsattser.
Ett mycket bra miljöval

Några bilder från produktionen

Enkel montering / demontering

AW- Bryggan har ett unikt system för att montera våra bryggor. Bryggan monteras mycket enkelt tack vare uppblåsbara tuber som bryggan tillfälligt flyter på medans rör och bottenfot sätts fast. Tuberna tas bort – bryggan är på plats , inget bärande i vattnet.

Inför vintern tas brygga och rör upp på samma sätt som de las i, enkelt och smidigt tack vare bryggans låga vikt. Vinterförvaring på land förlänger ytterligare bryggans livslängd.

AW-Bryggan kan med fördel användas både som båtbrygga , badbrygga, kanotbrygga, fiskebrygga, landgång m.m.

Brygga med design

AW -Bryggan har en exklusiv och snygg design. Två fantastiska material i samspel , aluminiumens låga vikt och styrka samt den härliga känslan av trä.

Thermowood är ett helt naturligt nordiskt timmer med enbart bra egenskaper. Mycket god resistans mot mögel och svampangrepp , formstabilt , obetydlig fuktupptagning / svällning. Thermowood är helt fritt från kemikalier och till och med svanenmärkt. Alla dessa egenskaper ger AW Bryggan låg vikt och lång livslängd.

Fast-Portabel Brygga

Bryggor tillverkade i aluminium och thermowood för optimal funktion och design.

Kanotbrygga

AW – Kanotbrygga är tack vare sin smarta konstruktion och låga vikt enkel att anpassa i höjd.

Bryggtillbehör

Alla tänkbara tillbehör för den perfekta bryggan.